Tidningsproduktion kan vara en ganska komplex kedja av design, innehåll, layout och tryckning. Om du anlitar Torino tar byrån hand om allt som rör din tidningsproduktion, från första skiss fram till tryck.

Ingen kund är den andra lik. Ibland vill kunderna främst ha hjälp med att ta fram ett nytt tidningskoncept eller att göra om en befintlig tidning.

Den typen av uppdrag, tidningsdesign och redesign av tidning, är viktiga för Torino – men ibland tar byrån också hand om helheten och bistår kunden med allt som rör tidningsproduktion.

Christian Gård (som tillsammans med Ali Moosavian driver Torino): “Tillsammans med våra samarbetspartners tar vi fram ett komplett koncept och levererar en färdig tidning till dig. Att få vara med och göra en tidning från grunden och följa den fram till en färdig produkt, färsk från tryckeriet, är alltid ett intressant uppdrag och det brukar vara ett av de roligaste jobb vi har förmånen att få göra.”

Kunden bestämmer själv om man vill stå för innehållet, text och bild, eller om man hellre ser att Torino anlitar erfarna redaktörer, journalister och fotografer för jobbet. Byrån har goda kontakter med duktiga innehållsleverantörer.

Tidningsproduktion – olika typer av tidningar

På Torino finns lång erfarenhet av det mesta i tidningsväg. Byrån har bland annat producerat:

• Kundtidningar
• Personaltidningar
• Fackliga medlemstidningar
• Föreningstidningar
• Kommersiella magasin

Ali: “Vi brukar säga att inget uppdrag är för stort, och inget är för litet. Vi är flexibla och snabbfotade och hjälper företag och organisationer med allt från oneshots till periodiska tidskrifter och magasin.”

Bland de tidningar Torino jobbar med just nu finns Polistidningen, Arkitekten och Tidskriften Folkuniversitetet.

För Polistidningens grafiska form har Torino vunnit flera branschpriser, exempelvis prestigefyllda Svenska Designpriset och Fackförbundspressens journalistpris.

Ali: “Våra kunder uppskattar att vi alltid försöker förstå deras förutsättningar och vill sätta oss in i deras tankesätt och affär. Tidningsproduktion är ett hantverk där man kan sätta upp tydliga mål med projektet och jobba strukturerat tillsammans med kunden. Gör man det blir resultatet ofta väldigt bra.”

Vill du veta mer eller ha hjälp med tidningsproduktion?
Ring Torino på 08-400 201 77 eller skicka ett mejl till mail@torino.se.